دوره های جدید یوگا باز در راه است......
0

سبکهای مختلف یوگا را بشناسیم

سبکهای مختلفی در یوگا وجود دارد که هر کدام خصوصیات و ویژگیهای خاص خود را دارند و هر فردی بسته به سلیقه خود میتواند یکی از آنها را انتخاب کند.

در نهایت همه سبکهای یوگا به اتحاد و تعادل جسم و جان منتهی شده و هدف واحدی دارند.

پس بدون قضاوت و موضع گیری راجع به سبکهای یوگا، سعی کنید همه آنها را امتحان کرده و آن سبکی که بیشتر مورد سلیقه و پسند شماست رو انتخاب کرده و در این مسیر زیبا قدم بردارید.

در زیر توضیحات مختصری راجع به سبکهای مختلف یوگا بهتون میدم که با دید بازتری آنها را انتخاب کنید.

باشد که همواره در صلح و آرامش باشید.

سبک شیواناندا یوگا

در سال ۱۹۵۷ توسط ویشنودواناندا ساراسواتی شاگرد شیواناندا ساراسواتی معرفی شد. بیشتر از اینکه تمرین بدنی باشد تمرین معنوی است. تمرینی آرام است که روی ۱۲ آسانای پایه و تنوع های آن، تمرینات تنفسی، مدیتیشن و ریلکسیشن، همچنین سلام برخورشید و شاواسانا تاکید دارد. این سیستم برپایه یک فلسفه ۵ مرحله ای است شامل: ۱) تنفس صحیح ۲)ریلکسیشن ۳) تغذیه ۴) تمرین درست ۵) مثبت اندیشی که در کنار هم قرار گرفته اند تا یک سبک زندگی یوگایی و سالم را بسازند.

>> ویشنودواناندا ساراسواتی <<

سبک ساتیاناندا یوگا / بیهار یوگا

ساتیانانداساراسواتی شاگرد شیواناندا، مدرسه یوگای بیهار را در سال ۱۹۶۴ افتتاح کرد. این سیستم در مورد کیفیت سر، قلب و دستها سخن میگوید و تلاش میکند تا ابعاد فیزیکی، روئانی و معنوی یوگا را در هر تمرین، ادغام کند. تکنیک یوگانیدرا نیز ابداع ساتیاناندا است. نسبت به سبکهای دیگر آرامتر است و بارزترین ویژگی آن تاکید برخودآگاهی (آگاهی از بدن همراه با تجسم بدن در حین تمرین و پس از تمرین و آگاهی از هیجانات و خلق) آگاهی از تنفس، رهایی و وانهادگی آگاهانه بدن و ذهن و توجه آگاهانه به حال است که نتیجه آن گسترش آگاهی در همه حوزه های زندگی افراد است. در کلاس شما ترغیب میشوید تا درباره همه جنبه های شخصیت خود  از طریق یوگا یاد بگیرید. در این سیستم اعتقاد بر این است که تغییر، فرآیندی است که به صورت طبیعی و به عنوان نتیجه تمرین منظم با آگاهی کامل رخ میدهد نه با اجبار ذهن و بدن فراتر از حد آن. به صور خلاصله میتوان گفت سبک ساتیاناندا یوگا شامل: هاتایوگا، راجایوگا، کارمایوگا، باکتی یوگا، گیانایوگا، کریایوگا (کارکردن با انرژی) میباشد. و یک مربی این سبک با صلاحدید خویش میتواند یکی از موارد زیر را در جلسه تمرین کلاسی بگنجاند: شاتکارما، آسانا، پرانایاما، مودرا، باندا، کریا، پراتی آهارا.

>> سوامی ساتیانانداساراسواتی <<

سبک وینیاسافلو یوگا

تیرومالای کریشناماچاریا سیستم وینیاسا را معرفی کرد. وینیاسا از واژه سانسکریت “نیاسا” به معنی قراردادن و پیشوند “وی” به معنی به طریقی خاص مشتق شده است. وینیاسا در لغت به معنی مرتب کردن چیزی (مثل وضعیت های یوگا) به صورت خاص و یا ارتباط، به معنای ارتباط دادن یک آسانا به بعدی است. وینیاسا یک توئالی جاری از آساناهاست که با نفس همراه میشود و حرکات به صورت روان به هم تبدیل میشود. در این کلاس میتوان از موزیک استفاده کرد. شدن این کلاس را میتوان با آشتانگا برابر دانست و هیچ دو کلاس وینیاسایی شبیه هم نیست. اگر تنوع طلب هستید و دوست دارید که محدودیتهای فیزیکی خود را به چالش بکشید این سبک یوگا مناسب شماست.

>> تیرومالای کریشناماچاریا <<

سبک آیینگار یوگا

این سبک توسط ب.ک.س آیینگار متولد ۱۴سپتامبر ۱۹۱۸ در شهر بلور هند که از شاگردان کریشناماچاریا بود در سال ۱۹۳۷ ارائه شد. او بیش از ۷۵ سال سابقه تدریس داشت. آینگار یوگا بسیار دقیق است و در آن توجه زیادی به پیدا کردن آلایمنت صحیح هر وضعیت میشود. استودیوی آیینگار مجهز به تعداد زیادی ابزار است: آجر، پتو، صندلی، طناب دیواری، متکا و یوگا ویل و … . خیلی پرش وجود ندارد و در نتیجه ضربان قلب بالا نمیرود اما شما کشف میکنید که بدن و ذهنتان در توقف در حرکات چگونه به چالش کشیده میشود بنابراین توقف در حرکات بیشتر است تا توجه بیشتر و دقیق تری به وضعیت بدن شود. در این سبک خیلی عرق نمیکنیم و حرکات نه خیلی در حالت ریلکسی و بدون کشش هست و نه خیلی سخت. به نکات ظریف توجه زیادی میشود و تمام جزئیات آساناها و بررسی کامل آناتومی بدن توی کلاسها صورت میگیرد. به طور کلی در این سبک به چگونگی کارکرد عضلات مختلف بدن در زمان اجرای آساناها تاکید زیادی میشود.

>> ب.ک.س آیینگر <<

سبک آشتانگا یوگا

سیستم آشتانگایوگا توسط پاتابی جویس و از سال ۱۹۴۸ ارائه شد. او شاگرد کرشناماچاریا بود. آشتانگا دارای سه جزء کلیدی است: تنفس اوجایی، باندا و دریشتی (نقطه نگاه) . این متد شامل ترکیب تنفس اوجایی، باندا و دریشتی با یک سری از آساناهاست. گرمای درونی شدید و عرق فراوان تولید میکند و باعث سم زدایی از ارگان ها و ماهیچه ها میشود. گردش خون بهتر، بدنی سبک و قوی و یک ذهن آرام. آشتانگا توالی خاص از حرکات را بدون توقف دنبال میکند و از اونجایی که هر حرکت با نفس همراه است با وینیاسا اشتباه میشود. در آشتانگا همیشه همان حرکت یکسان در همان ترتیب یکسان انجام میشود که برپایه شش سری آسانای قوی است که سختی آ«ها از سری اول تا ششم زیاد میشود. و هر کس آن را با سرعت خودش انجام میدهد.

>> پاتابی جویس <<

سبک آکشار پاور یوگا

این سبک توسط گراند مسترآکشار با الهام از مدلهای باستانی هاتا و آشتانگا یوگا ارائه شده است. هدف اصلی این سبک این است که شما را قادر سازد تا با نیروی درونی خود مرتبط شوید و از طریق تمرینات به سطحی از سلامت و تناسب برسید. تمرکز پاوریوگا روی مدیریت وزن، ساخت و تقویت ماهیچه های مرکزی بدن، قدرت، استقامت و انعطاف است و هدف آن رسیدن به یک بدن قوی و سالم با وزن متعادل است. کلاس پاوریوگا با پرانایاما که برای سیتم ایمنی مناسب است شروع میشود. زمانی که ذهن آماده شد حرکات کششی در یتوئالی از آساناها انجام میشود که افزایش انرژی و قدرت را به همراه دارد و برای انعطاف پذیری و آزادسازی استرس از ماهیچه هاست. پس از گرم شدن بدن مرحله بعد مرحله قدرت و کنترل آن است که به ایجاد تعادل در بدن و آماده سازی آن برای حرکات پیشرفته کمک میکند. در طی تمرین شخص در تمرینات توقف میکند که قایده حرکت را چندین برابر میکند. این کار همچنین تمرکز و بالانس را افزایش داده خشکی و چربی را کاهش میدهد. دوباره به تنفس و سپس مدیتیشن برمیگردیم.

>> گرند مستر آکشار<<

 

سبک یین یوگا

این تمرین یوگا، آرام و مدیتیتیو است. توسط پولی زینک در اواخر ۱۹۷۰ در آمریکا ارائه شد. تاکیدش روی طویل کردن بافتهای پیوندی است و به منظور تکمیل یوگای یانگ (آشتانگا، آیینگر) است. هدف آن افزایش جریان خون در مفاصل و افزایش انعطاف است. وضعیت های یین پسیو است یعنی با ریلکس کردن ماهیچه ها، اجازه داده میشود تا جاذبه زمین کار خود را انجام دهد. صبر را تمرین میکنید و در هر وضعیت بین ۳ تا ۵ دقیقه میمانید.

>>پولی زینک <<

یوگای خنده

توسط دکتر مادان کاتاریا در سال ۱۹۹۵ در بمبئی به وجود آمد. تمرینی شامل خنده های طولانی و عمیق است و برپایه این نظریه میباشد که خندیدن عمدی دارای همان فواید روانی و فیزیولوژیکی خندیدن ناگهانی است. به طور گروهی انجام میشود. در ابتدا نوعی تمرین است اما وقتی افراد به یکدیگر نگاه میکنند خنده مسری و واقعی میشود. کلاس یوگای خنده با تکنیک های گرم کردن ساده آغاز شده که شامل کشش، دست زدن، ارتباط چشمی و حرکات و بدن است و در آن از تمرینات تنفسی کمک گرفته میشود تا ریه ها برای خندیدن آماده شوند. دو نوع خنده وجود دارد: خنده که از مغز می آید و خنده ای که از بدن می آید.

>>مادان کاتاریا <<

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.